ANAKATA 2012


Σύνοψη 

Σε περίοδο κρίσης και σε ένα χώρο-στρατόπεδο-φορτισμένο νοημάτων και συναισθημάτων εγκλεισμούς, στέρηση, ισοπέδωσης, καταναγκασμού… οι καλλιτέχνες συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν, καταθέτοντας σκέψεις, απόψεις, προτάσεις, δημιουργώντας ένα ανοιχτό, ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, σαρκαστικό, καταγγελτικό διάλογο με το κοινό, επιχειρώντας την ανακάλυψη της αλήθειας την πραγματική, ουσιαστική συνεργασία καλλιτεχνών, ομάδων δημιουργικής έκφρασης, επιμελητών, εθελοντών, τεχνικών και κοινού σε μια διαδικασία ανάκρισης-κατάθεσης, σκέψης-πράξης.

Ο χώρος του πρ. στρατοπέδου Παύλου Μελά μεταμορφώθηκε σε ένα πεδίο οραματισμού, σκέψης, έκφρασης, σε ένα πολυφωνικό πεδίο τέχνης, προκαλώντας την ένταξη του θεατή, δημιουργώντας διαδρομές υπέρβασης της σημερινής κατάστασης. 

Ερμηνεία τίτλου 


ΑΝΑΚΑΤΑ 4 «ΑΝΑκριση-ΚΑΤΑθεση»

Ανα (πρόθεση)

Κρίση (η)(ουσ)(από το ρ. κρίνω) : 1. η άποψη την οποία έχει διαμορφώσει κάποιος σχετικά με ένα θέμα, ως αποτέλεσμα μιας λογικής διεργασίας, η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του κρίνω: ~ ορθή / εσφαλμένη. Kατά την ~ μου, κατά τη γνώμη μου. 2. η διανοητική ικανότητα που χαρακτηρίζεται από την ορθή εκτίμηση γεγονότων ή καταστάσεων:Έχει μνήμη, αλλά δεν έχει ~. Bασίζομαι / έχω εμπιστοσύνη στην ~ σου. Επαφίεμαι στην ~ σας. Ερωτήσεις κρίσεως, ερωτήσεις με τις οποίες ελέγχεται η κριτική ικανότητα κάποιου. || (γραμμ.) προτάσεις κρίσεως, στις οποίες διατυπώνεται μια άποψη, σε αντιδιαστολή προς τις προτάσεις επιθυμίας. 3. η ευνοϊκή ή όχι, τεκμηριωμένη άποψη που εκφέρει κάποιος επάνω σε κάποιο θέμα ή πρόσωπο· κριτική: Δημοσιεύτηκαν δυσμενείς κρίσεις για το βιβλίο του. (έκφρ.) κρίσεις κι επικρίσεις*. 4. η δικαστική γνωμοδότηση και απόφαση: H ~ του δικαστηρίου με δικαίωσε. ε. Kρίση, η Δευτέρα Παρουσία: H ημέρα της Kρίσεως. H μέλλουσα Kρίση. H ώρα της Kρίσεωςκαι ως έκφραση, η ώρα της δοκιμασίας, του ελέγχου. 5. διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ή απόρριψης σε μια δημοσιοϋπαλληλική ή αντίστοιχη κλίμακα: H ετήσια ~ των αξιωματικών.

Ανάκριση (η)(ουσ): 1.αστυνομική ή δικαστική εξέταση κάποιου ατόμου, για να εξακριβωθούν τα πραγματικά γεγονότα μιας δικαστικής υπόθεσης, στο προκαταρκτικό στάδιο της διαδικασίας: Tον κάλεσαν για ~.H ~ των κατηγορουμένων κράτησε πολλές ώρες. Για την υπόθεση θα γίνει τακτική* ~. (έκφρ.) ~ τρίτου* βαθμού. || (επέκτ.) ανακριτικό γραφείο: Tον κάλεσαν στην ~. 2. αναζήτηση της αλήθειας με επίμονες και πιεστικές ερωτήσεις: Σταμάτα πια τις ερωτήσεις! ~ θα μου κάνεις;

Κατα (πρόθεση)

Θέση (η)(ουσ): 1. τοπικό σημείο, σε σχέση με τον ευρύτερο χώρο που το περιβάλλει: Στον τοπογραφικό χάρτη σημειώνονται οι ακριβείς θέσεις των δημόσιων κτιρίων.  2. (στρατ.) περιορισμένη εδαφική έκταση όπου βρίσκονται μονάδες στρατού ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις: Οχύρωση / κατάληψη / υπεράσπιση / εγκατάλειψη. 3. το μέρος όπου βρίσκεται κτ. ή που είναι προορισμένο για κτ.: H ~ των επίπλων στο δωμάτιο. H ~ των παραθύρων / της εισόδου. 4. χώρος και κυρίως κάθισμα που αντιστοιχεί σε ένα άτομο, σε αίθουσα δημόσιων συγκεντρώσεων, σε μεταφορικό μέσο κτλ.: Tο θέατρο έχει διακόσιες θέσεις / είναι εκατό θέσεων. Στα λεωφορεία υπάρχουν θέσεις για όρθιους και για καθιστούς. Kαναπές με δύο / τρεις θέσεις. Mια ~ είναι ελεύθερη / κενή / πιασμένη / κατειλημμένη.  

Κατάθεση  (η)(ουσ): η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του καταθέτω. 1. παράδοση εγγράφου σε δημόσια αρχή, σε αρμόδια υπηρεσία: Έληξε η προθεσμία για την ~ των αιτήσεων. ~ μηνύσεως στην αστυνομία. 2. παροχή πληροφοριών, κυρίως ένορκων, σε δημόσια αρχή: Δίνω / κάνω ~ στον ανακριτή / στην αστυνομία. Παίρνω ~ από τους μάρτυρες. Mαρτυρική ~. Ένορκη ~. Yπογράφω την κατάθεσή μου. 


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012


12:00-14:00
Ο 95,8 εκπέμπει από το ΑΝΑΚΑΤΑ. Στο μικρόφωνο ο Θανάσης Γωγάδης.

19:00     Τέντα
Ποιητές από το ινστιτούτο - εκδόσεις «Σαιξπηρικόν», για πρώτη φορά ανακατεύουν κείμενα και λέξεις από τα βιβλία τους φτιάχνοντας ένα ιδιότυπο- διαδραστικό λογοτεχνικό δρώμενο.
Συμμετέχουν και διαβάζουν «ΑΝΑΚΑΤΑ» οι: Δημήτρης Δημητριάδης, Franz Kafka, Ιωάννα Αβραμίδου, Γιώργος Α. Αθανασόπουλος, Χαράλαμπος Παπαονησιφόρου, Σωτήρης Παστάκας, Claude Haumont, Γεωργία Τρούλη. Έλσα Κορνέτη, Θωμάς Ιωάννου,  Georg Trakl, Κωσταντίνος Μελισσάς, Ειρήνη Παππά, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Κώστας Παπαθανασίου, Κωσταντίνος Νικολόπουλος, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Νίκη Παυλίδου, Τζούτζη Ματζουράνη, Νίκος Βουτυρόπουλος, Θωμάς Ψήμας, Ασκληπιάδα Κυριακού,Ειρηναίος Βρούσιος, Δημάτριος Βρούσιος, Δημήτρης Μακούσης, Νίκος Μυλόπουλος, Βασίλης Βασιλειάδης, Eugene Guillevic, Απόστολος Κοτούλας, Κ.Χ. Πρασσάς, Πέτρος Γκολίτσης, Νίκος Αργυρόπουλος, Ασημίνα Χασάνδρα, Philippe Jaccottet, Απόστολος Ματσιώρης, Θανάσης Τριαρίδης, Charles Bukowski, Απόστολος  Ματσιώρης, Ιπποκράτης Ταυλάριος, Σάκης Παπαδημητρίου, William Shakespeare, Γιώργος Αλισάνογλου.
Συνοδεύει με Κλαρινέτο: Δημήτρης Λεοτζάκος

19:00     Κτίριο τολ
zauberberg (το βουνό των θαυμάτων)performance

19:30    
Σταύρος Παναγιωτάκης  
Το αλάτι λειτουργεί ως μέσω διατήρησης υλικών επιβίωσης, ως ψυγείο. Μετά τον καθαρισμό του αλατιού από τους φοιτητές του Γ. Τσακίρη της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, τοποθετούνται από τον Σταύρο Παναγιωτάκη, μικρές γεωμετρικές φιάλες που περιέχουν εωσύνες, τα ειδικά υγρά που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να χρωματίζουν τα κύτταρα και για να διακρίνονται οι λεπτομέρειες τους, κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών.  Οι γυάλινες φιάλες που είναι κενές από κύτταρα και πλήρεις των υγρών συντήρησης εμφυτεύονται στο βουνό από αλάτι.
Συμμετέχουν: Σακκά Υακίνθη Κατερίνα, Μίγγου Άγαθα, Θεοχάρης Δημήτρης, Καρπούζη Θάλεια, Κωτούλας Κωνσταντίνος, Συρεγγέλα Μάρσυ, Πολίτη Φωτεινή, Στεριαννός Στράτος, Τσάκωνας Αλέξανδρος, Τόγιας Γιώργος, Πούλιος Θανάσης, Φάλλας Ιωάννη, Σοφιανοπούλου Άννυ, Παναγιώτου Μαρία, Θεσσαλονικιού Αναστασία

20:00     Κτίριο κοιτώνας I
« Μουσικό Κουτί »  Performance Μαρία Ζησοπούλου, Ελεάνα Στόικου,
Χορεύει Μαντοπούλου Θεοδώρα.
Στην εποχή του MP3 και του iPod η μεταλλική μελωδία, ο μελαγχολικός ήχος του μουσικού κουτιού έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Στην εγκατάσταση επανέρχεται για να γεμίσει το παρόν και να κάνει μια αναφορά στο «χαμένο» παρελθόν, τη φθορά των ανθρώπινων αξιών καθώς και να αναδείξει την απομόνωση και την σταδιακή απουσία του ανθρώπου από έναν κόσμο όλο και λιγότερο χειροπιαστό στοχεύοντας έτσι στη δημιουργία της αίσθησης του εγκλωβισμού που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή.

20:00     Κτήριο Χ
«Kind of woman» με την ομάδα χορού  «Β+6» της Βερονίκης Τσουγκράνη. Το έργο πραγματεύεται τη γυναίκα, την πολυσύνθετη προσωπικότητά της και τους πολλαπλούς της ρόλους.
Ρόλοι πολλοί, κρυμμένοι στο ίδιο πρόσωπο, που αποκαλύπτονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις περιστάσεις τους οποίους ενσαρκώνουν οι τέσσερις χορεύτριες, που είναι τα διαφορετικά πρόσωπα της ίδιας γυναίκας.
Xoρεύουν: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Αλεξία Σαμαρά, Σταυρούλα Καπίδου, Μιχάλης Ντούγιας
Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη , b6dancers@yahoo.gr

20:30    
«Void»  είναι ο χώρος ανάμεσα στις βαθύτερες σκέψεις και την εξωτερίκευσή τους. Ένας χώρος κενός, μαγνητικός, όπου κάθε επιθυμία παγιδεύεται, κάθε σωματική και λεκτική έκφραση σαμποτάρεται. Στην performance o χορός συναντά την θεατρική έκφραση σε μια απόπειρα προσέγγισης της έννοιας της απαγόρευσης.
Σύλληψη-ερμηνεία   Αλεξάνδρα Τσοτανίδου , alextsot@hotmail.com
Μουσική : Collen

21.00     Κτήριο  κεντρικό
Ο πιανίστας  Στέριος Βαλιούλης αυτοσχεδιάζει , σχολιάζει, ντύνει με μουσική την βουβή ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν το «Xαμίνι». 

21.30     Κτήριο Χ   
Μια ανοιχτή πρόβα της παράστασης «Το σφαγείο», ένα work in progress, βασισμένο στο έργο του Ιλάν Χατσόρ.
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος (mikrosvorras@gmail.com)/ Σκηνικό: Μαγδαληνή Σίγα/Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά/ Κοστούμια:    Ιωάννα Παγιατάκη / Μουσική: Χρήστος Γούσιος, Θοδωρής Παπαδημητρίου/ Βοηθός σκηνοθέτη: Ντία Ζούρα / Φωτογραφίες: Σαλταφερίδη Περπέτουα - Λογγινίδου Ειρήνη/ Παίζουν: Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Νίκος Τσολερίδης. 

22.00     Καφέ
Ευγένειος Δερμιτάσογλου  & Γιάννης Μήτσης «Με Δύο Κιθάρες»

23.00    
«Λουδίας»
Κιθάρα –φωνή: Βιολιστής  Παναγιώτης
Κιθάρα: Λαόπουλος Φίλης
Τύμπανα: Τοκατλίδης Χρήστος
Μπάσο: Κάκκος Δημήτρης
Κιθάρα: Σωτηρίου Βασίλης
              
23.30     Ταβέρνα
Το «project reggetiko» αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις - αυτοσχεδιασμούς με σκοπό την όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλλαγή των μελών της. Οι δυο βασικοί άξονες των μουσικών ερεθισμάτων είναι η ακουστική Reggae και το ρεμπέτικο, ρυθμοί  και μελωδίες που αν και φαινομενικά ξένες μεταξύ τους, είναι μελωδικά ταιριαστές. Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστός ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.
Concept : Θεόδωρος  Κουμαρτζής  και Fransesco Riotta (Sise Kolombali)
Συνπειραματιστές: Αντώνης Πασσιάς και Νίκος Παπανικολούδη.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


11:30-13:30         Kτήριο Χ
Λόγος και Χορός, μια δουλειά πάνω στην παρατήρηση, στον λόγο μέσω του χορού ένα  workshop με τον Χάρη Πεχλιβανίδη
Στόχος του εργαστηρίου καταρχάς είναι οι συμμετέχοντες  να αναπτύξουν την έννοια του “ανοίγω” και παρατηρώ τον χώρο που χορεύω αλλά και τον άλλον που χορεύουμε μαζί, και έπειτα να δοκιμάσουν την μίξη της κίνησης και του λόγου ενισχύοντας τον τρόπο που μπορούμε να  απευθύνουμε  αυτά τα δυο στοιχεία.

12:00-13:30         Σχολή Χορού «ΙΡΙΣ»              
Μάθημα κλασικής τεχνικής με τον Ντανιέλ Λομμέλ στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της «ΙΡΙΣ» , Πολιτιστικό Κέντρο Χρήστος Τσακίρης , Λαγκαδά 221, 4ος όροφος


18:00-19:30         Κτήριο Χ   
Μάθημα  φλαμένγκο. Η Νιόβη Μπένου χορεύτρια και καθηγήτρια Φλαμέγκο, που συνεργάζεται με τους Caja Secreta θα μας μυήσει σ’ αυτό το μαγικό είδος χορού από την Ισπανία.   

19:00-21:00         Τέντα
Συνάντηση –συζήτηση με το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 95,8.  Συντονίστρια: Έλλη Χρυσίδου.
                             
 19:30    Κτήριο Κεντρικό
«Duo  Es» Πιάνο-Φλάουτο
Το  «Duo  Es» είναι η μουσική συνύπαρξη της  Σοφίας  Σταυροπούλου (φλάουτο) και Ελένης  Πιστοπούλου (πιάνο) από το 1996 έως σήμερα. διαφόρων συνθετών όπως:  J.S.Bach ,W.A.MozartF.SchubertC.DebussyC.ReineckeJMouquetE.BurtonB.MuczynskiM.Mower και άλλων.

20:00    
Σακέττα Κατερίνα Πιάνο, Παπαδοπούλου Θεοδοσία Φλάουτο. Το  ρεπερτόριό τους συμπεριλαμβάνει έργα των Κασάγογλου, Ian ClarkeClaede Bollimg.

20:00     Κτίριο ΚΨΜ
Χ. Αλαβέρας: «ήχοι μετανάστευσης», action painting performance
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί. Μουσικό σχήμα «αρχάος». Πείραμα για το ηχητικό.

20:30    
Θεόφιλος Σωτηριάδης με το σαξόφωνο παίζει :
Jacob Ter Veldhuis - Grab it! (βίντεο M.Zegers)
Astor Piazzolla - Milonga for three (ποίηση Τίτου Πατρίκου)
Steve Reich - New York Counterpoint ,
Η Δέσποινα Καπουλίτσα αυτοσχεδιάζει, σχολιάζει, ιχνογραφεί τον ήχο κινητικά.

20:00     Κτήριο Χ
Η ομάδα χορού «δρυάδες εν Πλω» παρουσιάζει απόσπασμα από το έργο Παρ Άλληλα, τμήμα της τριλογίας «Di agoniΩs – ΓΚΡΙ – Παρ Άλληλα», ακολουθεί το ταξίδι του ανθρώπου μέσα στην καθημερινότητα που τον περιβάλλει και τη συνδιαλλαγή του με το κοινωνικό σύνολο.
Σκηνοθεσία-Χορογραφία- Σχεδιασμός Φωτισμού: Μαρία Καραπαναγιώτη
Ποίηση- Video Art: Ιωάννης Τρούκης
Μουσική: Μουσική
Ερμηνεία: Λίλα Βαρελά, Ρέα Καρκαλέτσου
Με τη συμμετοχή των περιθαλπόμενων στο Θ.Χ.Π Άγιος Παντελεήμων: Βαλάντη Βουβούση, Παναγιώτη Νικηφόρου, Δημήτρη Παπαδόπουλου

21:00
Δύο από τους πιο ενδιαφέροντες μονολόγους του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη “Σ´ εσάς που με ακούτε”, της κόρης Σοφίας και της μητέρας της Έλσας. Πρόκειται για εκρηκτικά και προφητικά κείμενα της μοναδικής Λούλας Αναγνωστάκη, με άμεσες αναφορές και σε κείμενα του Γιώργου Χειμωνά, της οποίας το συγκεκριμένο έργο είχε ανέβει  σε ένα site specific concept στο νέο κλασσικό σαλόνι της σχολής τυφλών τον Δεκέμβριο 2010 - Ιανουάριο 2011.
Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Αναστασία Κουμίδου

21:30     Κτήριο κεντρικό
Οι Duo Passe-Partout θα ερμηνεύσουν έργα του Πάρη Παρασχόπουλου για πιάνο και σαξόφωνο. Το κεντρικό μέρος του προγράμματος αποτελείται από την «Σουίτα για πιάνο και σαξόφωνο»
Πιάνο: Ευτυχία Βενιωτά
Σαξόφωνο: Γιώργος Λιγερίδης

22:30     Ταβέρνα
Το «project reggetiko» αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις - αυτοσχεδιασμούς με σκοπό την όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλλαγή των μελών της. Οι δυο βασικοί άξονες των μουσικών ερεθισμάτων είναι η ακουστική Reggae και το ρεμπέτικο, ρυθμοί  και μελωδίες που αν και φαινομενικά ξένες μεταξύ τους, είναι μελωδικά ταιριαστές. Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστός ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.
Concept : Θεόδωρος  Κουμαρτζής  και Fransesco Riotta (Sise Kolombali)
Συνπειραματιστές: Αντώνης Πασσιάς και Νίκος Παπανικολούδη.

22:30     Καφέ
ballroom Party με εμψυχωτή τον Νίκο Καρανταγλή

Εικαστικά: “Open” ,  “Art τις ει!’’,  “ expArt”
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


11:00-13:30         Κτήριο Κεντρικό
Εργαστήρι μουσικής  για το θέατρο, και όχι μόνο με εισηγητή τον Πάρι Παρασχόπουλο Θέατρο χορός σινεμά: η μουσική ενυπάρχει και συνυπάρχει.   Ανοιχτό για όποιον ,όποια, όποιους  έχουν…..  

11:30-13:30         Κτίριο Χ
Συνέχεια του εργαστηρίου Λόγος και Χορός, μια δουλειά πάνω στην παρατήρηση, στον λόγο μέσω του χορού με τον Χάρη Πεχλιβανίδη.                

12:00-13:30         Σχολή χορού «ΙΡΙΣ»
Μάθημα κλασικής τεχνικής με τον Ντανιέλ Λομμέλ στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της «ΙΡΙΣ» , Πολιτιστικό Κέντρο Χρήστος Τσακίρης , Λαγκαδά 221, 4ος όροφος.

15:00– 18:00       Κτήριο Χ
Working progresse  «HuManual»  δρώσα μάζα
Η “δρώσα μάζα” και η χορογράφος Σοφία Μάντη προτείνουν ένα ερευνητικό workshop χορού βασισμένο στην καινούργια τους παραγωγή. Η θεματολογία διερευνά την σημαντικότητα της διαπαιδαγώγησης στον ανθρώπινο βίο. Ως εργαλεία της έρευνας ορίζονται το σώμα καθαυτό, οι βιωματικές εμπειρίες, η επίδραση της μουσικής και της εικόνας. Αυτή η τρίωρη διαδικασία θα έχει ένα μέρος καθαρά σωματικό προσκαλώντας σε συγκεκριμένους τρόπους εκγύμνασης του σώματος, θα συνεχίσει με ένα μέρος που στόχο θα έχει μέσα από την μουσική και την εικόνα να κινητοποιήσει διανοητικές λειτουργίες και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των οδηγημένων αυτοσχεδιασμών των συμμετεχόντων. Θεωρούμε πως ο καλλιτέχνης – δημιουργός σε μια εποχή που πάσχει σε διάφορα πεδία πρέπει να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί προσκαλώντας, προκαλώντας, αφυπνίζοντας , παρακινώντας τους γύρω του σε εμπλοκή με τα πράγματα. Είναι βαθιά πεποίθηση μας πως η έρευνα της θέσης και της αντίθεσης οδηγεί στην καινοτόμα σύνθεση. Αυτή τη σύνθεση που θα κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

18:00     Τέντα
Συνάντηση-συζήτηση για το χορό Συντονίστρια: Αυγή Προγκίδη.
Ομιλητές: Ντανιέλ Λομμέλ, Σοφία Μάντη, Μέλπω Βασιλικού, Ηλίας Τσάκωνας.

18:00     Εξωτερικός χώρος
Ομάδα Κρουστών του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια προσδοκώντας να αποτελέσει ένα μέσο έκφρασης, δημιουργίας, επικοινωνίας.  Αποτελείται από άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης ή την έχουν ολοκληρώσει καθώς και από εθελοντές.   Συμμετέχουμε σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης και στοχεύουμε στη συνύπαρξη, συνεργασία και επικοινωνία με φορείς, ομάδες, οργανώσεις που ασχολούνται με τον «άνθρωπο» τις ανάγκες και την ποιότητα ζωής του.

18:00     Κτήριο Χ
θεατρικό εργαστήρι : κατά-στάση ονείρου. Αυτοσχεδιασμοί πάνω στο «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας Ανά-κατά improve. Παιχνίδι με αφορμή θεατρικά έργα.
Οδηγοί: Αλεξία Γουργούλη, Μαρία Καβαλιώτη, Ντίνα Λιάκου, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Δήμητρα Χουμέτη.

18:30     Καφέ
Οι Sax Nouveau θα παρουσιάσουν έργα jazz, funky, spiritual, blues συνθετών όπως: James Brown, The Blues Brothers Henri, Mancini Daniel Trad, Spiritual Nealon , Scott Joplin.

19:00    
Οι μουσικοί παραγωγοί του 95,8 , Πία Μπακογιώργου, Εύα Κουσιοπούλου, Μερσιάνα Ελευθεριάδου,  Γιάννης Σημαντήρας, παίζουν μουσική.

20:00     Κτήριο Χ
Η ομάδα χορού «τρίγωνο» παρουσιάζει το «Orgone ii»
Η ιδέα βασίζεται στα πέντε διαφορετικά στοιχεία που υπάρχουν στη φύση (φωτιά, χώμα,μέταλλο, νερό και ξύλο) και στη χρησιμοποίηση
των ιδιοτήτων τους για τη δημιουργία κίνησης και ήχου. Σκοπός είναι η παρουσίαση των επιμέρους  τύπων ενέργειας καθώς και η συνολική επισκόπησή τους. Έτσι, θεωρώντας τη σκηνή γυμνή από ζωή, θέλουμε ναπροσθέσουμε σταδιακά τα στοιχεία που συνθέτουν ένα κύκλο ζωτικής ενέργειας. Η κίνηση και ο ήχος ξεδιπλώνονται και αναρριχώνται στη σκηνή αγκαλιάζοντάς την. Διεγείρονται δυνάμεις
διαφορετικές μεταξύ τους και αγγίζονται μέχρι να ενωθούν σε μια ενισχυμένη κορύφωση. Από μια ζεστή πηγή δημιουργείται μια σκληρή δυναμική. Αυτή γίνεται ελεγχόμενα αιχμηρή και εισχωρεί σε μια υγρή αστάθεια, μέχρι να πάρει ανοδικήπορεία στην έντονη δραστηριότητα. Αφού ενεργοποιηθεί η σκηνή και κλείσει ο κύκλοςτων στοιχείων,
δημιουργείται το περιβάλλον που θα φιλοξενήσει μια ενιχυμένη ενέργεια.Το ζητούμενο από το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που θαπροκαλέσει αισθητηριακά ερεθίσματα στον θεατή
και όχι τόσο η καταγραφή των στοιχείων.
Χορογραφία: Δανάη Χριστακάκου, Κωνσταντίνα Χατζησταύρου
Μουσική σύνθεση: this is nowhere
Κιθάρα- φωνή:  Μάνος Γκότσης
Χορεύουν: Αναστασία Χαραλαμπίδου, Κωνσταντίνα Χατζησταύρου και Δανάη Χριστακάκου


20:30
Which Side Are you On?
Η ομάδα 2ART αποτελούμενη από δύο βασικούς ερμηνευτές-χορευτές και μια ομάδα χορευτών και μουσικών προσπαθεί να παρουσιάσει τη λεπτή εκείνη γραμμή που διαχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τη φαντασία, τη διαβίωση από την επιβίωση. Με τη σύμπραξη μουσικών που ερμηνεύουν ζωντανά, η ομάδα 2ART φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο κοινό τις στιγμές της ζωής που καθορίζουν την επιβίωση. Μοίρα, χρήμα, σχέσεις, αποφάσεις, πεπρωμένο...Κι όλα αυτά μέσα από μία προσωπικότητα και το alter ego της, που εκπροσωπούν επάξια το είναι και το φαίνεσθαι.
Σύλληψη-Σκηνοθεσία : Στάθη Ναυσικά
Ερμηνεύουν : Στάθη Ναυσικά, Σιμάτη Αλεξία
Συμμετέχουν : Nomik, Μάτα Αφεντούλη
Μουσικοί : Nomik, Πάρης Βασιλειάδης(Rispa Sleepin Pillow)

21:00    
the one round show”     
Οι NόVAN theatre group παρουσιάζουν, σχολιάζουν και εμψυχώνουν εικόνες της κοινωνίας, της πολιτικής, της ανθρώπινης μικρότητας και υπαρξιακού του μεγαλείου. Σωματικό θέατρο, ομαδικό πνεύμα, ζωντανό τραγούδι και μαύρο χιούμορ αποτελούν τους άξονες της παράστασης
Ποίηση:Μπέρτολντ Μπρέχτ
Πρωτότυπα κείμενα-σκηνοθεσία:Λένα Πετροπούλου.

Βοηθ. Σκηνοθέτη:Κωνσταντίνος Μελίδης
Μουσική παραγωγή:Θέμης Βελένη, Κωνσταντίνος Βελένης
Παίζουν: Γαλοπούλου ‘Αννα, Νώτα Ευαγγελία, Ρήγα Καρολίνα, Κοκκίνου Λένια, Λεονταρίδου Νικόλ, Νίκα Μαρία, Χόρτη Ιωάννα

21:30     Κτήριο Κεντρικό
Οι «απέριττο» παρουσιάζουν ερμηνεύουν κομμάτια από την δισκογραφική δουλειά του γκρουπ με τίτλο “Το πράσινο album” , καινούρια ανέκδοτα τραγούδια, όπως επίσης και κομμάτια του συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλου.
 Κοντραμπάσο: Δάνης Κουμαρτζής / Κρουστά, τρομπέτα :  Χρήστος Τάσιος / Πιάνο : Φίλιππος Κωσταβέλης /www.aperitotheband.com

22:30     Κτήριο Χ
«Caja Secreta». Το μουσικοχορευτικό σχήμα «Caja Secreta» θα παρουσιάσει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και χορογραφίες που αναδεικνύουν το νέο, σύγχρονο στυλ Nuevo Flamenco.
Οι Caja Secreta αποτελούνται από τους: Μπένου Νιόβη – χορός, Κοκόρια Λυδία- φλάουτο, Σπυρόπουλος Παύλος- κοντραμπάσσο, Ξανθόπουλος Γιώργος – κρουστά, Νάτσης Θωμάς – κιθάρα


22:00     Ταβέρνα
Ρεμπέτικη κομπανία
Ακορντεόν: Αλέξανδρος Μεμεντζίδης
Κιθάρα:  Γιώργος Κυργινας 
Τραγούδι:  Δέσπω Βαλιάδη
Βιολί: Βαγγελης Καραλής

Παράλληλες δράσεις: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων τεχνών,  Α.Π.Θ. Σχολή Καλών Τεχνών τμήμα Κινηματογράφου, thess international short film festival οργάνωση: THESS FEST / AZA cinema club, Δράση της  Myrό Gallery “Meet the Artist” ,  talents video.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου